In 2012 voorzichtig begonnen met de eerste plantenbakken en wat andere dingen van steigerhout te maken. Dat beviel wel, maar het grootste nadeel was dat je aan het einde van de dag alles moest opruimen. En moets binnen zetten etc. In die tijd gebeurde namelijk alles buiten, waar zomers niets mis mee is, maar ‘s winters mis je dan toch wel een ruimte. Op de foto zie je de klusruimte, deze is in het voorjaar van 2015 neergezet, daarvoor was er eigenlijk geen ruimte om te klussen. Sinds de bouw van deze schuur hebben we ook het gereedschap wat kunnen upgraden omdat daar nu ook ruimte voor is, dus zaken als een lintzaag, betere zaagtafel, vaste freestafel (voor bovenfrees) en een fatsoenlijke maat werkbank.

 

In de herfst van 2015 het plan gevat een CNC frees te bouwen. (CNC staat voor Computer numerical control in ander woorden een computergestuurde regeling van een machine). Na 3 maanden uitzoeken, onderdelen kopen, bouwen etc was deze klaar net voor de kerst 2015. Achteraf een goede keuze, de CNC machine geeft veel mogelijkheden qua bewerken van hout. We misten echter nog de mogelijkheid tot heel fijn grafeerwerk en daarvoor hebben we een laser aangeschaft in 2017. Veel van de producten op deze site zijn een mix van houtbewerking, CNC, laseren en computerbewerkingen (photoshop bijv.) Daarmee kunnen we alles inhouse doen en kunnen we maatwerk leveren en toch ook snel leveren.

Van het een komt het andere, na veel dingen voor vrienden, collega’s, familie etc gemaakt te hebben lijkt het zonde niet iets meer te gaan doen met deze uit de hand gegroeide hobby.

Het creatieve proces om bijvoorbeeld een geboortekaartje om te toveren in iets moois in hout is erg leuk te doen. We proberen altijd iets te maken dat geïnspireerd is op, maar niet persé is nagemaakt van het kaartje.

Aangezien we van een uitdaging houden kan je altijd bij ons aankloppen voor iets uitdagends. Echter we zullen het ook eerlijk zeggen als we denken dat we je niet kunnen helpen, daar waar mogelijk helpen we je wel op weg naar een andere optie.

We streven er altijd naar je volledig tevreden te maken.

  (inlegwerk van purperhart in een snijplank.)